Home > Kijktip

The Tattooist of Auschwitz

Verschrikkingen en liefde in de hel van Auschwitz

Article header image
  • SkyShowtime logo

Het waargebeurde verhaal van Lale Sokolov, beschreven in de bestseller van Heather Morris, is indrukwekkend en verdient het om te worden verteld en gehoord. De makers kiezen wel de vrij conventionele vorm van een raamvertelling. De fragmenten in Auschwitz worden knap en schokkend verteld, maar de scènes met schrijver Morris en de oude Sokolov zijn duidelijk minder sterk en leiden nogal af van het historische verhaal.

De Slowaakse jood Lale Sokolov (Jonah Hauer-King) belandt in de Tweede Wereldoorlog in het vernietigingskamp Auschwitz. Als tatoeëerder van gevangenennummers weer hij deze hel te overleven. Zestig jaar later vertelt Sokolov (nu gespeeld door Harvey Keitel) zijn verhaal aan schrijver Heather Morris (Melanie Lynskey). Hierdoor herbeleeft hij zijn gruwelijke ervaringen, maar ook zijn liefde voor medegevangene Gita (Anna Próchniak).

The Tattooist of Auschwitz direct kijken / streamen

The Tattooist of Auschwitz is te kijken/streamen op SkyShowtime logoSkyShowtime. The Tattooist of Auschwitz is een serie binnen de genres Oorlog, Drama en Historisch. met in de hoofdrol o.a. Melanie Lynskey, Jonas Nay en Jonah Hauer-King. De serie duurt 55 minuten per aflevering. Direct The Tattooist of Auschwitz kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Het waargebeurde verhaal van Lale Sokolov, een Joodse gevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau de taak kreeg om ID-nummers op de armen van gevangenen te tatoeëren.

Genre

Oorlog - Drama - Historisch

Lengte

±55m

Releasejaar

2024

Seizoenen

1 6 afleveringen 2024

Regisseur

Tali Shalom-Ezer

Cast

Melanie Lynskey, Jonas Nay, Jonah Hauer-King, Harvey Keitel, Anna Próchniak