Turbo Review: Smullen van de knettergekke en doodenge serie Wolf

Article header image

Wolf is waarschijnlijk niet voor iedereen. De BBC-serie die nu te zien is op HBO MAX gaat tenslotte over een sadistische moordenaar. Maar degenen die het wel aandurven, worden rijkelijk beloond.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Het Verhaal

Rechercheur Jack Caffery (Ukweli Roach) is net van zuid Wales terug naar het huis van zijn ouders in Londen verhuisd om daar zijn rare buurman in de gaten te houden die hij ervan verdenkt dertig jaar geleden zijn jongere broertje te hebben ontvoerd. De tweede verhaallijn gaat over de vijf jaar geleden gepleegde moorden op twee tieners in Wales en het rijke gezin Anchor-Ferrers dat niet ver van die plek arriveert in hun gigantische landhuis (zonder telefoonbereik). Matilda  (Juliet Stevenson), haar echtgenoot Oliver (Owen Teale) en 22-jarige dochter Lucia (Annes Elwy) krijgen daar bezoek van twee nep-politiemannen die vreselijke plannen met de familie hebben. Die twee verhaallijnen komen langzaam bij elkaar. 

Oordeel

Als de term 'wilde achtbaanrit' ergens op van toepassing is, is het wel de serie Wolf. Je weet werkelijk niet wat je meemaakt in de zes afleveringen die de reeks duurt. Het is horror, maar ook een thriller en af en toe zelfs pure komedie. De serie zit ingenieus in elkaar en blijft tot op het laatste moment ongelooflijk spannend. Een ding is zeker; saai wordt het nooit. 

Oordeel

4 van de 5 sterren

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!