Home > Artikel

Heb je Geek Girl uit? Probeer dan deze young adult boekverfilmingen op Netflix

Article header image

Hij staat al weken in de Nederlandse Netflix Top 10: het leuke comedydrama Geek Girl. De serie is gebaseerd op de debuutroman van Holly Smale, bedoeld voor young adults - zeg maar middelbarescholieren. Als je alle afleveringen al gezien hebt, kunnen we je helaas nog geen tweede seizoen beloven. Wel kun je onderstaande leuke young adult-verfilmingen op Netflix eens proberen!

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

To All the Boys I Loved Before

De verlegen scholier Lara Jean Covey (Lana Condor) schrijft liefdesbrieven aan de leuke jongens op haar school, maar bewaart haar schrijfsels in de kast. Dan doet haar zusje Kitty op een dag de brieven op de post en zijn de poppen aan het dansen. To All the Boys I Loved Before is gebaseerd op het boek van Jenny Han en werd een grote hit op Netflix. Er kwamen twee vervolgen: To All the Boys: P.S. I Still Love You en To All the Boys: Always and Forever. Ook verscheen er een spin-off serie over Lara Jeans jongere zusje: XO, Kitty.

The Kissing Booth

Beth Reekles werd opeens beroemd toen haar boek The Kissing Booth online een grote hit werd. Netflix maakte er een film van, die ook nog twee vervolgen kreeg. Het verhaal volgt Elle Evans (Joey King), die zich samen met haar vrienden door haar middelbareschooltijd worstelt. 

Gossip Girl

Een groep verwende tieners gaat naar een chique school in New York. Daar liggen ze voortdurend onder vuur van een anonieme blogger, die alleen maar bekend is onder het pseudoniem Gossip Girl. Deze serie naar de boekenreeks van Cecily von Ziegesar hield het zes seizoenen vol. Met latere sterren als Blake Lively, Leighton Meester en Penn Badgley.

Heartstopper

Is een stripboek ook een boek? Wij vinden van wel. Deze serie naar de graphic novel Heartstopper van Alice Oseman volgt Charlie Spring (Joe Locke), die verliefd wordt op zijn klasgenoot Nick Nelson (Kit Connor). Zou die hetzelfde voelen voor hem? Een supersympathieke serie die nog steeds loopt en in de herfst een derde seizoen krijgt op Netflix.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.