Home > Kijktip

Nocturnal Animals

Pakkend en verwarrend: een knappe psychologische thriller van Tom Ford

Article header image
  • Netflix logo
  • Prime Video logo
  • Pathé Thuis logo
  • Apple TV logo
  • Google Play logo

Tom Ford is vooral bekend als modeontwerper, maar brengt zijn gevoel voor stijl ook tot uiting in zijn films. Na het goed ontvangen A Single Man verfilmde hij het boek Tony and Susan van Austin Wright als de psychologische thriller Nocturnal Animals. Het is een verhaal in een verhaal dat op en neer en door de tijd springt. Omdat Jake Gyllenhaal twee hoofdrollen speelt, moet je als kijker de aandacht erbij houden om niet in de war te raken.

Galeriehouder Susan (Amy Adams) ontvangt het manuscript van het nieuwste boek van haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal). In dit boek wordt het gezin van Tony (ook Gyllenhaal) en zijn vrouw Laura (Isla Fischer) ontvoerd door drie criminelen. Agent Bobby Andes (Michael Shannon) helpt Tony om wraak te nemen op de daders. Tijdens het lezen denkt Susan terug aan haar problematische huwelijk met Edward.

Nocturnal Animals direct kijken / streamen

Nocturnal Animals is te kijken/streamen op (o.a.) Netflix logoNetflix, Prime Video logoPrime Video en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Nocturnal Animals is een film binnen de genres Thriller en Drama. met in de hoofdrol o.a. Piper Major, Peggy Fields Richardson en Lori Jean Wilson. De film duurt 1 uur 56 minuten. Direct Nocturnal Animals kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Susan Morrow leidt in Los Angeles een onbevredigend doch succesvol bestaan als galeriehouder en ook haar huwelijk met zakenman Hutton Morrow zit op een dood spoor. Op een dag ontvangt ze de proefdruk van een boek dat geschreven werd door haar ex-echtgenoot, Edward Sheffield. De roman, getiteld 'Nocturnal Animals', vertelt het verhaal van familieman Tony Hastings, wiens vrouw en dochter door drie gewelddadige criminelen worden ontvoerd in Texas. Terwijl Susan lezend in bed meegezogen wordt in het boek, overdenkt ze haar eigen leven en het verleden dat ze ooit met Edward deelde.

Genre

Thriller - Drama

Lengte

1u 56m

Releasejaar

2016

Regisseur

Tom Ford

Cast

Piper Major, Peggy Fields Richardson, Lori Jean Wilson, Michele Dunn, Janet Song, Evan Bittencourt, Sydney Schafer, Kristin Bauer van Straten, Lee Benton, Jena Malone, en meer...