Home > Kijktip

The Exorcist: Believer

Vijftig jaar na The Exorcist keert Ellen Burstyn terug in haar rol

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • MeJane logo

Na The Exorcist uit 1973 zijn er verschillende losse vervolgfilms gemaakt. The Exorcist: Believer verscheen vijftig jaar na het origineel en brengt enkele van de oorspronkelijke hoofdrolspelers terug. De eerste helft van de film is het bekijken zeker waard, maar de hooggespannen verwachtingen worden niet waargemaakt omdat juist de oorspronkelijke personages het verhaal weinig goed doen. Toch is de film aardig voor een avondje griezelen.

Nadat de dertienjarige Angela samen met haar vriendin Katherine een seance uitvoert om contact te maken met haar overleden moeder, zijn de meisjes drie dagen lang spoorloos. Dan worden ze getraumatiseerd aangetroffen in een schuur. Al snel gaat het steeds slechter met de twee en kan alleen een exorcisme nog enige hoop bieden. Angela's vader zoekt contact met Chris MacNeill (Ellen Burstyn), wiens dochter in 1973 bezeten werd.

The Exorcist: Believer direct kijken / streamen

The Exorcist: Believer is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en Pathé Thuis logoPathé Thuis. The Exorcist: Believer is een film binnen het genre Horror. met in de hoofdrol o.a. Leslie Odom Jr., Ann Dowd en Ellen Burstyn. De film duurt 2 uur 01 minuten. Direct The Exorcist: Believer kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding hun dochter Angela in zijn eentje zien groot te brengen. Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets soortgelijks heeft meegemaakt.

Genre

Horror

Lengte

2u 01m

Releasejaar

2023

Regisseur

David Gordon Green

Cast

Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Ellen Burstyn, Jennifer Nettles, Olivia Marcum, Lidya Jewett, Raphael Sbarge, E.J. Bonilla, Antoni Corone, Danny McCarthy, en meer...