Home > Kijktip

A Friend of the Family

In de ban van de buurman: ongelooflijk maar waargebeurd

Article header image
  • SkyShowtime logo

Jake Lacy leek zo'n aardige gast toen hij The Office kwam binnenwandelen, maar na deze miniserie bekijk je hem gegarandeerd met andere ogen. A Friend of the Family is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zo bizar is, dat je het nauwelijks kunt geloven. De volwassenen zijn goed gecast en ook het jonge slachtoffer Jan Broberg krijgt dankzij twee actrices (Hendrix Yancey en Mckenna Grace) uitstekend gestalte. Het verhaal werd eerder verteld in de documentaire Abducted in Plain Sight.

In 1972 woont de familie Broberg als diepgelovig gezin in de Amerikaanse staat Idaho. Ze zijn goed bevriend met buurman Robert Berchtold (Lacy), die een speciale band krijgt met dochter Jan. Dan ontvoert Robert de twaalfjarige Jan, en twee jaar later gebeurt het nog eens. Door de wrede psychologische manipulatie van Berchtold raakt Jan volledig in zijn ban en staan haar ouders (Colin Hanks en Anna Paquin) machteloos.

A Friend of the Family direct kijken / streamen

A Friend of the Family is te kijken/streamen op SkyShowtime logoSkyShowtime. A Friend of the Family is een serie binnen de genres Biografie, Misdaad en Drama. met in de hoofdrol o.a. Mckenna Grace, Lio Tipton en Jayden Braddock. De serie duurt 52 minuten per aflevering. Direct A Friend of the Family kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze serie

Deze serie vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van de familie Broberg, wiens dochter Jan jarenlang meerdere keren werd ontvoerd door een charismatische, geobsedeerde familievriend. De Brobergs – toegewijd aan hun geloof, familie en gemeenschap – waren totaal niet voorbereid op de verfijnde tactieken die hun buurman gebruikte om hun kwetsbaarheden uit te buiten, ze uit elkaar te drijven en hun dochter tegen hen op te zetten.

Genre

Biografie - Misdaad - Drama

Lengte

±52m

Releasejaar

2022

Seizoenen

1 9 afleveringen 2022

Regisseur

Eliza Hittman

Cast

Mckenna Grace, Lio Tipton, Jayden Braddock, Jake Lacy, Hendrix Yancey, Colin Hanks, Austin Stowell, Anna Paquin