Alle nieuwe kerstfilms- en series van 2023 op de streamingdiensten

Article header image

Voor mensen die een pokkehekel hebben aan kerst is het even doorbijten, maar voor de liefhebbers is dit een geweldige lijst. Kersttitels voor klein en groot en allemaal gloednieuw. Ho ho ho.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Vanaf 16 november 

Best. Christmas. Ever! op Netflix 

Heather Graham en zangeres Brandy spelen oude studievrienden die elkaar al een tijdje uit het oog zijn verloren. Ze komen toevallig samen met kerst wanneer Charlotte (Graham) die zich altijd al wat minder heeft gevoeld op de stoep staat bij de schijnbaar perfecte Jackie (Brandy). En dan ontdekt Charlotte dat Brandy helemaal niet zo perfect is. 

Vanaf 17 november 

Dashing Through the Snow op Disney+

Chris 'Ludacris' Bridges speelt Eddie, een sociaal werker voor de politie van Atlanta die al een tijdje niet meer in kerst gelooft. Dat verandert wanneer hij op kerstavond de mysterieuze Nicholas ontmoet en samen met zijn negenjarige dochter op avontuur gaat. 

Vanaf 22 november 

The Velveteen Rabbit op Apple TV+

Based on the children's classic, the latest adaptation of The Velveteen Rabbit features Phoenix Laroche voicing the main protagonist, William, who unlocks a magical world after receiving the velveteen rabbit for Christmas. Folks like Helena Bonham Carter and Bridgerton's Nicola Coughlan also lend their voices.   

Vanaf 22 november 

Hannah Waddingham: Home for Christmas op Apple TV+

De actrice uit Ted Lasso kan ook zingen. En hoe. In deze spetterende kerstspecial die werd opgenomen in het London Coliseum trekt ze mooie jurken aan en zingt ze kerstklassiekers met een big band. Er zijn ook gastartiesten als Leslie Odom Jr., Luke Evans en Sam Ryder. 

Vanaf 22 november 

The Velveteen Rabbit op Apple TV+

Gebaseerd op het bekende kinderboek waarin William in een magische wereld terechtkomt nadat hij een knuffelkonijn voor kerst krijgt. O.a. Helena Bonham Carter is in de stemmencast te horen. 

Vanaf 23 november 

The Naughty Nine op Disney+

Andy is nogal ondeugend en staat op de zwarte lijst van de kerstman. Daar is Andy het niet mee eens en hij ronselt negen andere stoute kinderen om in te breken in het dorp van de Kerstman om cadeautjes te stelen. De kerstman wordt gespeeld door Danny Glover. 

Vanaf 30 novembe

The Bad Guys: A Very Bad Holiday op Netflix 

Een spin-off van de Bad Guys-animatiefilm waarin mr. Wolf en zijn bende outlaws het kerstgevoel in de stad proberen terug te brengen. 

Vanaf 30 november 

Family Switch op Netflix

Jennifer Garner speelt Jess die is getrouwd met Bill en samen hebben ze dochter CC (16) en zoon Wyatt (14). Na een mysterieus voorval in het Griffith Park Planetarium waarbij nucleaire deeltjes uit elkaar spatten en weer bij elkaar komen zit Jess ineens in het lichaam van CC en andersom, en hebben Bill en Wyatt ook van lichaam gewisseld. Terwijl CC en Wyatt proberen te overleven als volwassenen krijgen Jess en Bill te maken met de gecompliceerde wereld van tieners. En intussen proberen ze er ook alles aan te doen om de boel weer terug te draaien. Zeker omdat het bijna kerst is. 

Vanaf 1 december

Catering Christmas op Netflix 

Molly Frost, een cateraar wier zaken niet al te best lopen, wordt ingehuurd door Jean Harrison, de perfectionistische baas van de befaamde Harrison Foundation, om het jaarlijkse kerstdiner te verzorgen. De zaken worden ingewikkeld wanneer Molly verliefd wordt op Carson, de neef van Jean. Hij is een reisfotograaf die de Foundation eigenlijk moet overnemen maar daar helemaal geen zin in heeft. Tenminste, totdat zijn tante hem opdraagt om een oogje te houden op de cateraar. 

Vanaf 1 december

Christmas at the Drive-In op Netflix

Wanneer een advocate probeert om de lokale drive-in bioscoop te redden, moet ze samenwerken met de eigenaar, die ook de man is met wie ze ooit haar eerst kus deelde. Ze krijgt de kans te bewijzen dat de bioscoop lucratief kan zijn door 'm te heropenen tijdens de kerstperiode. 

Vanaf 1 december

I'm Glad it's Christmas op Netflix

Holly Bose werkt in een winkel maar ze wil dolgraag een ster worden op Broadway. Wanneer de mysterieuze Cora Lawson haar en haar knappe collega Jason vraag om de hoofdrollen te spelen in de jaarlijkse kerstmusical vliegen de vonken in het rond. 

Vanaf 1 december

A Merry Christmas Wish op Netflix 

Janie Collins is een marketingmanager die samen met haar vriend Charles in New York woont. Wanneer haar oudoom Randall overlijdt, gaat ze terug naar het pittoreske Woodland Falls om de erfenis te regelen. En dan ontdekt Janie dat zij de boerderij van Randall heeft geërfd, inclusief een boerenknecht die Dylan heet. 

Vanaf 1 december

B&B Merry op Netflix

Reisblogger Tracey Moore wordt uitgenodigd voor een kersttrip naar een kleine Bed & Breakfast in ruil voor een recensie van de zaak. Tracey wil graag helpen en reist af. Eenmaal aangekomen valt ze als een blok voor Graham, de zoon van de eigenaar.  

Vanaf 1 december

Fall into Winter op Netflix

Keely is verbijsterd wanneer haar broer de helft van de snoepwinkel van hun familie verkoopt aan zijn beste vriend van de middelbare school (en haar aartsvijand) Brooks. De twee moeten een manier vinden om hun verschillen opzij te zetten en samen te werken als zakenpartners. 

Vanaf 1 december

A Brush with Christmas op Netflix

In de week voor kerstmis heeft Charlotte het ontzettend druk. Ze moet haar moeder helpen in het familierestaurant en ze probeert haar kunst aan de man te brengen. Omdat het allemaal niet zo goed lukt, gooit ze haar laatst geschilderde schilderij gefrustreerd bij het grofvuil. Maar even later ontdekt ze dat hetzelfde schilderij wordt geveild tijdens het plaatselijke kerstfestival. Wyatt, een kunstenaar die op doorreis is, vond het kunstwerk en gebruikt het festival om te ontdekken wie het heeft gemaakt.  

Vanaf 6 december 

Eerste Hulp bij Kerst op Videoland 

Een echte Videoland-original waarin vier mensen op kerstavond aan het werk zijn op de Eerste Hulp van een ziekenhuis. Ze hebben allemaal hun eigen problemen en gaan liever aan het werk dan dat ze de mooiste tijd van het jaar vieren. Maar ook in het ziekenhuis is het kerst en Lily, Ben, Yannick en Shanti hebben hun handen vol. Naast de reguliere zorg krijgen ze te maken met een nietsontziende sneeuwstorm, een overenthousiast gospelkoor, ontsnapte rendieren, vreemde bezoekers, magische momenten en een mysterieuze patient zonder naam. Soy Kroon, Eva Laurenssen, Teun Luijkx en Peter Paul Muller spelen de hoofdrollen. 

Vanaf 6 december 

Sa Var det Jul Igjen op Netflix

Romkom over Thea die terug gaat naar haar geboorteplaats op het platteland van Noorwegen om daar gezellig kerst te vieren. Ze neemt haar Indiase vriend Jashan mee en dat zorgt voor culturele clashes en wat veranderingen in de Noorse tradities. Jashan wordt gespeeld door Kanan Gill. een Indiase stand-up comedian die bekend werd door de filmpjes op YouTube waarin hij een pretentieuze reviewer van slechte Bollywood-films speelt. 

Vanaf 15 december

Yoh! Christmas op Netflix 

Het verhaal van deze film klinkt een beetje als die van de leuke Noorse serie Hjem til Jul. De dertig jarige Thando liegt tegen haar familie dat ze een vriend heeft. En nu heeft ze 24 dagen om er eentje te vinden, voor het kerstdiner. 

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!