De 10 allerleukste films met Ryan Gosling

Article header image

Ryan Gosling begon - net als Britney, Justin en Christina - in the Mickey Mouse Club. Maar Ryan ging een andere kant op en werd een van de meest succesvolle acteurs van zijn generatie. Hij heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre inclusief zijn laatste film Barbie. maar welke Ryan Gosling-films mag je echt niet missen? Dit zijn zijn 10 allerleukste.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

10. The Big Short

Een film over een financiële crisis grappig en spannend maken, lijkt onbegonnen werk, maar het lukte The Big Short wonderwel. Ryan Gosling speelt een slinkse zonnebankbruine investeerder. Barbie-collega Margot Robbie is onvergetelijk terwijl ze, gezeten in een bubbelbad, een ingewikkelde financiële constructie uitlegt. 

9. Crazy Stupid Love

Steve Carell speelt de hoofdrol in deze grappige romcom over een uitgebluste man die zijn leven omgooit na een scheiding, maar Ryan Gosling steelt de show als gladde charmeur die het personage van Carrell vrouwen moet leren versieren. 

8. The Notebook

Vraag vrouwen naar hun favoriete film en er is een dikke kans dat je The Notebook als antwoord krijgt. Veel romantischer dan deze tranentrekker wordt het niet met Ryan Gosling die hopeloos verliefd is op Rachel McAdams. 

7. First Man

Hier is Ryan te zien als de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong die zich voorbereid om als eerste man ter aarde voet op de maan te zetten. Een project dat ongelooflijk gevaarlijk en moeilijk is. Ryan speelt Armstrong niet als een held maar als een stuurse man die lijdt onder de dood van zijn dochtertje. 

6. Blade Runner 2049

Science fiction van het hoogste niveau met Ryan Gosling als de blade runner die in het Los Angeles van 2049 replicanten opspoort. De film ziet er prachtig uit maar je moet er wel zitvlees voor hebben want hij duurt 2.43 uur maar dat is tegenwoordig best normaal. Sylvia Hoeks speelt ook een vrij onvergetelijke rol. 

5. The Nice Guys

Lollige jaren zeventig actiekomedie met Ryan Gosling en Russell Crowe als onwaarschijnlijk detective duo op zoek naar een milieuactiviste. Ryan en Russell vechten, schieten en klessebessen erop los in deze vermakelijke film. 

4. Half Nelson

Hier speelt Ryan een bevlogen geschiedenisleraar op een achterstandsschool in Brooklyn. Hij wil zijn leerlingen dolgraag vooruit helpen maar dat is lastig omdat hij zelf crackverslaafd is. Nee, vrolijk wordt het niet in Half Nelson, maar mooi is het wel. 

3. Barbie

Dé megahit van 2023 waarin Ryan Gosling het aandurfde om in een lycra pakje met felle kleuren door het beeld te schaatsen. Dat had heel erg fout uit kunnen pakken, maar hij komt er rijkelijk mee weg. 

2. La La Land

Ja hoor, Ryan Gosling kan ook zingen en dansen als de beste. Hij speelt de ploeterende jazzpianist Sebastian Wilder die droomt van een eigen club. Hj wordt verliefd op Mia die niets liever wil dan actrice worden. Het is de vraag of hun liefde alle obstakels overleeft. Maar tot die tijd is het genieten geblazen van de perfecte zang- en dansnummers. 

1. Drive

Ryan Gosling heeft in Drive heel weinig tekst, maar dat weerhoudt hem er niet van een fantastische rol te spelen als naamloze stuntrijder die bijklust als chauffeur bij roofovervallen. Drive is retespannend, mede dankzij de technosoundtrack die rechtstreeks uit de jaren tachtig lijkt te komen. Oh ja, de film ziet er ook nog eens fantastisch uit. 

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!