Deze week nieuw op Netflix (11 t/m 17 september 2023)

Article header image

De stakingen in Hollywood duren voort, toch is daar op Netflix nog niks van te merken. De nieuwe films en series stromen deze week binnen.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Woensdag 13 september 

Tapie

Bernard Tapie is een beetje de Silvio Berlusconi van Frankrijk. De in 2021 overleden Fransman maakte furore als zakenman, eigenaar van sportclubs en als politicus. En hij was ook niet helemaal zuiver op de graat. Na zijn sportcarrière werd Tapie minister voor Stadszaken onder François Mitterrand, hij acteerde en zong af en toe een moppie. Een flamboyante man die hopelijk een flamboyante serie oplevert.

Woensdag 13 september

Wrestlers

Een achtdelige serie die laat zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat in de wereld van het professionele worstelen dat een combinatie is van kunst en atletisch vermogen. 

Woensdag 13 september

Ordinary Men: The 'Forgotten Holocaust'

Duitse documentaire over de reden waarom duizenden gewone Duitsers wreedheden uitvoerden  tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Donderdag 14 september 

Ehrengard: The Art of Seduction

De zelfverklaarde liefdesgoeroe Cazotte wordt in deze Deens film door een groothertogin ingehuurd om haar zoon aan de vrouw te helpen. Door een schandaal en eigen romance ontdekt Cazotte dat hij niet zo veel weet van de liefde als hij dacht. De film is gebaseerd op een boek van Karen Blixen die ook Out of Africa schreef. De huidige Deense koningin Margrethe II was betrokken bij het ontwerpen van de sets en kostuums van de komische film.

Donderdag 14 september

Het Gouden Uur

Na Papadag is Het Gouden Uur de volgende serie die straks op Netflix is te zien. Vanwege de Europese wetgeving moeten streamingdiensten meer content  aanbieden uit het land waar de dienst actief is en op deze manier hoeft Netflix niet zelf veel geld te steken in Nederlandse producties. De thrillerserie gaat over Mardik (Nasrdin Dchar), een rechercheur van Afghaanse afkomst, die samen met zijn collega 's nachts opgeroepen wordt voor een bommelding bij Amsterdam Centraal. Mardik verdenkt zijn jeugdvriend Faysal en gaat op onderzoek uit. Maar voordat hij zijn verdenkingen hard kan maken, wordt hij zelf verdachte. 

Donderdag 14 september

Las Viudas de los Jueves

De bewoners van de besloten gemeenschap Altos de la Cascada zijn stinkend rijk, leven in hun eigen persoonlijke paradijs en houden de rest van de wereld buiten. Een groep mannelijke bewoners komt wekelijks samen zonder hun kinderen en vrouwen die zich daarop gekscherend 'Las viudas de los jueves' oftewel 'De weduwen van de donderdag' noemen. En op een slechte dag blijkt het leven van deze families ook niet perfect. Teresa vindt haar man en zijn twee beste vrienden dood in het zwembad. In eerste instantie wordt gedacht aan een raar ongeluk maar dat verandert wanneer duidelijk wordt wat de drie daarvoor allemaal hebben uitgespookt. 

Vrijdag 15 september

El Conde

De nieuwste film van Pablo Larraín, geschreven door de regisseur en scenarist Guillermo Calderón, heeft een bizar uitgangspunt. Wat als de Chileense dictator Augusto Pinochet - die verantwoordelijk is voor het laten 'verdwijnen' van duizenden tegenstanders - niet dood was, maar nog steeds in leven is als vampier?

Vrijdag 15 september

Love at First Sight

In de film, die zich afspeelt in een periode van 24 uur, heeft Hadley Sullivan een beroerde dag wanneer ze haar vlucht naar Londen mist en vast komt te zitten op het vliegveld in New York. Op die manier komt Haley te laat voor de bruiloft van haar vader die met een vrouw trouwt die Haley nog nooit heeft gezien. De zaken gaan er beter uitzien wanneer ze de perfecte man ontmoet. Hij heet Oliver, is Brits en zit naast haar in het vliegtuig. Maar de twee verliezen elkaar uit het oog op het drukke vliegveld in Londen en het is maar de vraag of en hoe ze elkaar ooit weer gaan vinden. 

Vrijdag 15 september

Band of Brothers

De serie vertelt het waargebeurde verhaal van Easy Company, een compagnie van paratroopers die in de Tweede Wereldoorlog de taak hadden na D-Day achter de vijandelijke linies te landen en van daaruit de nazi's uit te schakelen. Steven Spielberg maakte de serie met Tom Hanks en het duo trok een indrukwekkende cast aan met o.a. Damian Lewis, Ron Livingston, David Schwimmer, Colin Hanks, Donnie Wahlberg.

Vrijdag 15 september

Surviving Summer seizoen 2

Een rebelse tiener uit New York wordt van school gestuurd en verbannen naar Australië. Daar zorgt ze voor opschudding in de vriendenkring van een jonge surfer.

Vrijdag 15 september

The Pacific

In 2001 brachten maakten Tom Hanks en Steven Spielberg al de magistrale oorlogsserie Band of Brothers over de Tweede Wereldoorlog in Europa, tien jaar later verlegde het tweetal hun aandacht naar het front aan de andere kant van de wereld waarin Amerika met Japan probeert af te rekenen. Dat leverde de bijna net zo mooie serie The Pacific op.

Zaterdag 16 september

65

Adam Driver speelt astronaut Mills die geld moet zien te verdienen voor de behandeling van zijn zieke dochtertje. Vandaar dat hij afscheid neemt van zijn gezin op de planeet Somaris en op een twee jaar durende verkenningsmissie in de ruimte gaat. De missie loopt al rap in de soep wanneer zijn ruimteschip in een asteroïdenregen terechtkomt en neerstort op onze eigen aarde alwaar het dan nog stikt van de agressieve dino's en dodelijke hagedissen. 

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!