Documentaire over de man die duizenden elpees opblies op een honkbalveld

Article header image

Mike Veeck heeft een enerverend leven geleid en dan is een documentaire een logisch gevolg. The Saint of Second Chances zou wel eens heel leuk kunnen worden.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Mike Veeck is de zoon van Bill Veeck, een hele grote naam in het honkbal. De naam Veeck werd bekend doordat Mike entertainment bracht in het daarvoor misschien wat saaie honkbal. Thema-avonden, vuurwerk, cadeautjes, de Veecks maakten entertainment van de sport.

Disco Demolition

Zoon Bill gooide roet in het eten toen hij in 1979 het Disco Demolition-evenement organiseerde tussen twee wedstrijden van de Chicago White Sox en de Detroit Tigers in. Bill liet een enorme bak met elpees exploderen om het einde van de disco in te luiden.

Chaos

De bezoekers stroomden na de knal het veld waarna de chaos compleet was en nadat iedereen eindelijk was verwijderd, was het veld dusdanig beschadigd dat de tweede honkbalwedstrijd niet meer door kon gaan. 

Decennia werken

Daarmee was het imago van vader Bill behoorlijk beschadigd en het kostte Mike decennia voordat de familienaam weer gezuiverd was. In de tussentijd kreeg Mike ook nog te maken met een drama in zijn eigen gezin. 

Grappig en ontroerend

Het persbericht belooft ons een grappige en ontroerende documentaire. De maker is Morgan Neville die ook het Oscarwinnende 20 Feet From Stardom maakte. Dat belooft alvast veel goeds.

The Saint of Second Chances staat vanaf 19 september op Netflix

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!