Nieuw seizoen van Winning Time over de Los Angeles Lakers is nu te zien op HBO Max

Article header image

In het tweede seizoen van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty staat de periode tussen 1980 en 1984 centraal.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Een van de eerste series die bij de lancering van HBO Max in Nederland in première gingen was Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty. Dit uitbundige sportdrama laat zien hoe basketbalclub Los Angeles Lakers in de jaren 70 en 80 dankzij spelers als Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar opklom naar de hoogste regionen van de NBA. 

Winning Time

Er werden veel grote namen aangetrokken om de spelers, trainers en managers van de LA Lakers te spelen.  De hoofdrol is voor John C. Reilly als eigenaar Jerry Buss. Jason Clarke speelt basketballegende Jerry West en Adrien Brody is trainer Pat Riley. Ook Jason Segel, Julianne Nicholson en Tracy Letts zijn van de partij. Quincy Isaiah en Solomon Hughes spelen Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar.

Kritiek

Overigens waren de geportretteerde spelers zelf niet erg positief over Winning Time. Johnson en Abdul-Jabbar vonden de serie niet accuraat en Jerry West vond zijn personage wel erg opvliegend. HBO herinnerde de spelers er nog maar eens aan dat het een dramaserie is en geen documentaire...

Tweede seizoen

In het tweede seizoen van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty staat de periode tussen 1980 en 1984 centraal. De climax is de confrontatie tussen Magic Johnson en Larry Bird, de grootste basketballers van hun tijd. Met zeven afleveringen is het seizoen iets korter dan het eerste. Als geheugensteuntje maakte HBO een trailer waarin het hele eerste seizoen nog eens handig is samengevat.

De eerste aflevering van seizoen twee van Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty kun je nu bekijken op HBO Max. De komende afleveringen verschijnen steeds op maandag.

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!