Miniserie over filmster en stijlicoon Brigitte Bardot op Netflix

Article header image

Als er iemand een biografie verdient is het Brigitte Bardot wel. In de zesdelige Franse serie Bardot wordt de blonde superster gevolgd van haar tienerjaren tot haar status als een van de grootste sekssymbolen ter wereld.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

Brigitte Bardot was niet alleen een filmster, ze was ook een stijlicoon. Nog steeds is het BB-ruitje een begrip, ze maakte de bikini populair en zorgde er eigenhandig voor dat er ballerina's bestaan. En dan hebben we het nog niet eens over de smokey eye en het kenmerkende wilde haar. 

Et Dieu... 

Eind jaren veertig is dat allemaal nog toekomstmuziek en verschijnt Brigitte voor het eerst op de cover van het tijdschrift Elle. Regisseur Roger Vadim zag meteen potentie en hij vroeg haar voor Et Dieu... Créa la Femme, een film die haar in een klap wereldberoemd maakte. 

Zoon Nicolas

Een zoon, meerdere stukgelopen huwelijken en 48 films later, besloot ze in 1973, op haar 40ste met pensioen te gaan. Zover loopt de serie niet door, die eindigt aan het begin van de jaren zestig, wanneer Brigitte net haar zoon Nicolas heeft gekregen. 

Julia de Nunez

Bardot wordt in de serie gespeeld door Julia de Nunez, die behoorlijk wat op de filmster lijkt, Victor Belmondo speelt Roger Vadim. 

Bardot bestaat uit zes afleveringen en staat op 23 augustus op Netflix. 

Luister hieronder naar onze review over deze serie. Deze review komt uit onze podcast Wij Kijken Alles.

Als je dit jaar maar 1 app downloadt laat het dan Binge zijn. Binge staat tjokvol tips over de beste series, films, realityshows en documentaires op alle streamingdiensten. En je wordt telkens opnieuw verrast omdat er iedere dag nieuwe tips bijkomen. Dankzij de fantastische zoekfunctie zie je razendsnel op welke streamingdienst een bepaalde titel staat en natuurlijk kun je ook een kijklijst bijhouden voor al die toptips. Twijfel geen seconde meer en download die app!