Home > Artikel

Drank, seks en feesten: welkom in het Italië van 1348 in de nieuwe Netflix-serie The Decameron

Article header image

Toen en nog geen Zoom bestond en de supermarkt nog niet aan huis leverde moesten mensen op zoek naar andere manieren op een epidemie uit te zitten. De nieuwe Netflix-serie The Decameron neemt je mee naar het Italië van 1348.

Binge App Logo
De beste film en serie-tips en al het laatste nieuws daarover op 1 plek? Download de gratis Binge. app en laat je verrassen door je eigen smaak.

De serie The Decameron is (heel losjes) gebaseerd op een klassiek boek uit de 14de eeuw. In deze verzameling van honderd verhalen beschrijft de Italiaanse schrijver Giovanni Boccaccio hoe een gezelschap zich terugtrekt in een villa buiten Florence om daar de zwarte pest-epidemie uit te zitten. Dat gaat gepaard met romantiek en erotiek, komedie en tragedie en enorm veel drank en overdadig eten.

The Decameron

Jenji Kohan (Weeds, Orange Is the New Black) en Kathleen Jordan bewerkten de literatuurklassieker voor Netflix tot een komische serie, die werd opgenomen in Italië. De tien rijkaards die zich in Villa Santa verschansen worden gespeeld door een internationale cast met een paar bekende gezichten. Na veel uitspattingen met wijn en seks slaat onvermijdelijk de verveling toe en uiteindelijk moet het tiental vechten om te overleven.

Trailer

In The Decameron zie je onder andere Zosia Mamet (Shoshanna van de HBO-serie Girls), Tony Hale (Tobias uit Arrested Development), Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls) en Tanya Reynolds (Sex Education). De hele serie staat op 25 juli op Netflix, maar de trailer kun je nu hieronder al bekijken.

Gek op films en series? Download de Binge-app en weet precies wat je nu wil streamen. Want Binge heeft de beste kijktips van alle streamingdiensten bij elkaar.