Home > Kijktip

Polite Society

Deze pittige meiden schoppen tegen achterhaalde tradities

Article header image
  • Prime Video logo
  • SkyShowtime logo
  • Pathé Thuis logo
  • MeJane logo

Met een combinatie van martial arts en comedy steekt debuterend filmregisseur Nida Manzoor de draak met de achterhaalde tradities van de Pakistaanse gemeenschap in Engeland. Wat er allemaal gebeurt rond de uithuwelijking van de zus van hoofdpersoon Ria is verrukkelijk overdreven en wordt verteld met flitsende actie, mooie vechtchoreografieën, muziek, dans en vooral heel veel humor.

Ria Khan (Priya Kansara) groeit op in een Pakistaans gezin in Londen en droomt van een carrière als stuntvrouw. Haar oudere zus Lena (Ritu Arya) bakt er weinig van op de kunstacademie, waardoor het spook van uithuwelijking opdoemt. Ria en Lena's moeder vindt de zoon van een vriendin wel een geschikte huwelijkskandidaat, maar daar denkt Ria anders over. Samen met haar schoolvriendinnen bedenkt ze een sabotageplan.

Polite Society direct kijken / streamen

Polite Society is te kijken/streamen op (o.a.) Prime Video logoPrime Video, SkyShowtime logoSkyShowtime en Pathé Thuis logoPathé Thuis. Polite Society is een film binnen de genres Komedie en Actie. met in de hoofdrol o.a. Priya Kansara, Ritu Arya en Shobu Kapoor. De film duurt 1 uur 45 minuten. Direct Polite Society kijken? Bekijk deze kijktip in de Binge app om direct naar de juiste streamingdiensten te gaan of sla hem op in je kijklijst en bewaar hem voor later.

Binge App Logo

Wat is binge?

Binge helpt je kiezen

Waarom je de binge app wilt

Download on the App Store Get it on Google Play

Over deze film

De studente Ria Khan volgt in haar vrije tijd les in de vechtkunst en is vastbesloten om een wereldvermaarde stuntvrouw te worden. Wanneer haar zus Lena met haar studie stopt en aankondigt dat ze met een welgestelde zoon gaat trouwen en in Singapore gaat wonen, is Ria ontroostbaar. Ze stelt zich vragen bij deze keuze en vermoedt dat er iets niet pluis is. Met vrienden beraamt ze een plan om Lena op haar eigen bruiloft te ontvoeren.

Genre

Komedie - Actie

Lengte

1u 45m

Releasejaar

2023

Regisseur

Nida Manzoor

Cast

Priya Kansara, Ritu Arya, Shobu Kapoor, Ella Bruccoleri, Seraphina Beh, Shona Babayemi, Nimra Bucha, Jeff Mirza, Akshay Khanna, Renu Brindle, en meer...